Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

24 oktober 2019

Mustafa Okcuoglu verlaat Haagse gemeentepolitiek


Mustafa Okcuoglu van de Groep Okcuoglu keert na de raadsverkiezingen van maart 2018 niet terug in de Haagse raad. Na 12 jaar houdt hij het voor gezien. Hij begon bij de PvdA, maar was tegen de bouw van het Spuiforum en kon het niet verkroppen dat zijn partij voor stemde

In juli 2013 verliet hij zijn partij en later sloot hij zich aan bij GroenLinks. Daar kwam hij op de tweede plek op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 2014. In december verliet hij de fractie omdat hij het niet kon vinden met fractievoorzitter Inge Vianen. Sindsdien zit hij in de raad als Groep Okcuoglu, tot maart 2018.

“Ik ben bijna zestig, het is nu genoeg. Ik stop ermee”, zei Okcuoglu in de marge van het laatste raadsdebat voor de zomer. Hij gaat de twee dagen die hij nu aan het raadswerk besteed, rust nemen. Na drie termijnen in de Haagse gemeentepolitiek gaat hij nu dus echt afscheid nemen.  “Er was belangstelling genoeg. Groep de Mos heeft me gevraagd om naar die partij over te stappen, maar dat wilde ik niet.” Richard de Mos, naamgever van de fractie, ontkent dat hij Okcuoglu heeft benaderd. Later zwakte hij in het bijzijn van Okcuoglu zijn ontkenning af en zei dat het ‘niet aan de orde was’.

Zich aansluiten bij de politieke partij Denk die volgend jaar ook mee gaat doen aan de raadsverkiezingen, daar moet hij naar eigen zeggen al helemaal niet aan denken. Maar, benadrukt hij, ‘zeg nooit nooit’. Misschien duikt Okcuoglu dus nog ergens op in de politiek.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin