Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

24 oktober 2019

Juliana van Stolberglaan krijgt iets lagere toren


Het nieuwe pand aan de Juliana van Stolberglaan 148 moet een verdieping lager worden. De ontwikkelaar heeft zelf een nieuw plan ingediend met 8 verdiepingen en de VVD vroeg de raad in een motie met Groep de Mos, ChristenUnie, CDA, D66 en de PVV hiermee in te stemmen. GroenLinks en Partij voro de Dieren stemden tegen.

De Haagse Stadspartij wil met D66, PvdA en GroenLinks een lagere parkeernorm voor het gebied, zodat meer ruimte is voor groen in de omgeving. En daarbij moet ook de mogelijkheid voor deelauto’s worden meegenomen. De PVV is verbaasd dat er nu met de buurt en ontwikkelaars is gesproken en een akkoord ligt, maar in een motie iets vraagt wat er nog niet is afgesproken.

Volgens wethouder Joris Wijsmuller is er veel over gesproken, ook met bewoners en heeft de ontwikkelaar daarop zijn plannen aangepast. Voor een deel is er minder parkeerruimte ondergronds en zullen er meer parkeerplekken op straat moeten komen. Maar volgens hem kan dat wel. Het college is ook voor het aangepaste plan en laat het oordeel aan de raad. De motie over de parkeernorm wil hij goed onderbouwd zien door de ontwikkelaar. “Het kan een kans zijn om kwaliteit te ontwikkelen, maar het is aan de ontwikkelaar of hij daar iets in ziet.” De motie om te kijken of minder parkeerplekken kunnen rond de nieuwbouw, haalde een nipte meerderheid met 19 stemmen voor en 18 tegen.

“Aangepaste plan is de weg voorwaarts”, zei iemand van het Bewonerscollectief Bezuidenhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin