Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

24 oktober 2019

Gemeente Den Haag : digitaal stuk is ook een raadsstuk


Burgemeester Pauline Krikke vindt dat stukken die online zijn verschenen in het digitale systeem van de gemeente RIS als verstuurd beschouwd kunnen worden. “Het college verzendt stukken aan de raad door deze middels het RaadsInformatieSysteem (RIS) te publiceren. Het RIS is de hele dag door te raadplegen.” Dat schrijft ze op raadsvragen van Groep de Mos.

Groep de Mos was boos over een interview in het AD waarin PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh zei dat de stukken voor het Deltaplan tegen armoede en schulden de avond ervoor waren verstuurd aan de raad. Groep de Mos had graag gezien dat de raad nog even apart was geattendeerd op het stuk, want de fractie vernam het nieuws nu uit de krant. Volgens Krikke had de fractie het nieuws al kunnen weten als het RIS even was geraadpleegd. In de toekomst komt er een bericht bij elk nieuw stuk dat daarin wordt geplaatst, maar na bijna een jaar werken met het nieuwe systeem is dat nog steeds technisch niet gelukt. Tot die tijd stuurt de griffie dagelijks om 16.30 uur een mail. Maar dat wil volgens de burgemeester uitdrukkelijk niet zeggen dat er daarna niets meer wordt gepubliceerd.

Met het RIS krijgen raadsleden, inwoners, media en andere belangstellenden alle informatie tegelijkertijd. Alleen bij echt spoedeisende gevallen krijgt de raad een seintje, maar dat was in dit geval niet aan de hand. ‘ omdat het Deltaplan een vervolg is op, en verdere invulling van, het in de raad vastgestelde beleidsplan schuldhulpverlening en de armoedebrief’. Het streven blijft volgens de burgemeester om de attendering op nieuwe stukken zo snel mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin