Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

22 augustus 2019

Eerste Haagse wolkenkrabber Toren van Oud krijgt opknapbeurt


De Toren van Oud, de eerste Haagse wolkenkrabber, krijgt een nieuw leven als appartementencomplex. Een particulier initiatief maakt de jarenlange leegstand en verpaupering van de Toren naast het World Forum. Projectontwikkelaar Euraco  BV kreeg in 2015 al een voorlopig koopcontract, maar het college van Den Haag heeft nu toestemming gegeven voor de verbouwing.

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) zegt over de lange tijd tussen het koopcontract en de toestemming: “Het was een ingewikkeld proces. De buren zijn voornamelijk internationale instellingen. Wij wilden dat zij zich zo comfortabel mogelijk voelden.” Dat het hier vooral om extra veiligheidsmaatregelen ging, wilde hij niet bevestigen.

Hij reageert verheugd in een persbericht: “De Toren van Oud is een fantastisch en bijzonder gebouw, een door velen geliefd herkenningspunt in de wijde omgeving. De nieuwe short stay appartementen die hier komen zijn een uitkomst in het gebied, gezien de aanwezigheid van de vele internationale instellingen in de omgeving. De komst van appartementen kan ook zorgen voor wat meer levendigheid in het gebied buiten werktijden. Bovendien kan de gemeente ook eindelijk de buitenruimte rond Catsheuvel en rond de Toren mooier en groener maken.”

Bij de plannen, waarvoor al een bouwvergunning is, moet de ontwikkelaar rekening houden met de bijzondere veiligheidseisen in het gebied, vanwege de aanwezigheid van de vele internationale instellingen. De plannen zijn vorig jaar voorgelegd aan het Wijkoverleg van het Statenkwartier en positief ontvangen. Er komt nog een bijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden over de verbouwing van de toren.

De driehoekige toren ligt naast het World Forum, het voormalige congresgebouw. Het gebouw is in 1969 opgeleverd en was destijds de eerste wolkenkrabber van Den Haag. De toren staat al jaren leeg. De renovatie begint nog dit jaar en naar verwachting is de verbouwing in 2019 klaar. Dan gaat de gemeente de ruimte eromheen aanpassen met in ieder geval een mooie wandelpromenade tot het beeld van Nelson Mandela.

Foto: De Toren van Oud, de eerste Haagse wolkenkrabber, Door Pvt pauline – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin