Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

24 oktober 2019

Den Haag wacht op aandeelhouders voor Legoland


De komst van Legoland naar Den Haag loopt mogelijk vertraging op, omdat de aandeelhouders van Merlin nog niet akkoord zijn met het project. De voorbereidingen gaan wel gewoon door en de PVV vroeg de verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis ‘geen huis te verbouwen voor de hypotheek rond is´.

PVV wil weten waardoor vertraging in Legoland komt. Merlin wil eerst aandeelhoudersvergadering. Proces is verder uitgewerkt er zijn deelakkoorden gesloten. Mochten de aandeelhouders er nog vanaf zien, dan kunnen contracten worden ontbonden. Het college is terughoudend tot de aandeelhouders hebben besloten, al ziet het er volgens de wethouder goed uit. Revis vindt het geen goed idee alles stil te leggen en iedereen op vakantie te sturen, want er gebeurt nog veel, bijvoorbeeld aan voorbereidingen op de aanbesteding.

Merlin
De Haagse Stadspartij wilde weten waar de interne afweging van Merlin over ging om pas later te beslissen over het project. Hij wil ook meer aandacht voor bewoners. “We wachten wel vier maanden op Merlin, maar hebben met bewoners geen contact”, aldus Peter Bos van de Haagse Stadspartij. Ook de PvdA greep de kans aan om tegen Legoland te ageren en vroeg de wethouder naar zijn eigen rol in deze. Volgens de wethouder wilde Merlin eerst alle details rond hebben. Er is al wel een akkoord op de huurovereenkomst, maar die is niet met de gemeente. Het bedrijf wil alle informatie op orde houden voor Legoland Den Haag wordt voorgelegd aan de aandeelhouders. Volgens Revis is er wel gesproken met bewoners en de ontwikkelaar weet zijn rol daarin. Er is ook veel gesproken over staatssteun, maar hij denkt dat het goed gaat, advocaten zijn ingeschakeld, maar iedereen moet alert maken. Op dit moment is er nog geen ongeoorloofde staatssteun, stelt de wethouder.

De PVV kan leven met de antwoorden van de wethouder, maar wilde wel een stemming over de motie. Die werd unaniem gesteund door de raad. Dat betekent dat er voorlopig geen nieuwe vergunningen kunnen worden aangevraagd. Het woord is nu aan de aandeelhouders en als zij akkoord gaan, dan komt er een Legoland op de plek van het voormalige thermencomplex Vitalizee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin