Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

24 oktober 2019

Cultuurcomplex nu al duurder


Het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC), voorheen Spuiforum, is nog voor de bouw begint al 2,1 miljoen duurder. En dan moet het Technisch Ontwerp met alle akoestische aanpassingen nog komen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de Haagse gemeenteraad. In het Technisch Ontwerp komen half 2018 zaken te staan als de diverse afwerkingen, installatiespecificaties, etc. Pas als die bekend zijn kan het college definitieve berekeningen maken.

De tegenvallers tot nu toe zijn volgens het Haags gemeentebestuur goed te verklaren: “In de eerste plaats de specifieke eisen die de (onderwijs-)huisvesting van het Koninklijk Conservatorium (KC) met zich meebrengt. In 2013 werd hiermee nog geen rekening gehouden en waren er een aantal onderdelen betreffende het KC die nog niet ingevuld konden worden. Daarnaast heeft de keuze voor een meer open en publiek toegankelijk gebouw ook invloed. Deze keuze heeft gevolgen voor kosten voor programmering, bewaking, schoonmaak en energie. Ook alle investerings- en vervangingskosten van de inrichting zijn completer in beeld gebracht, met als doel om heldere afspraken te maken over de afschrijvingslasten en daarmee potentiële onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen. Hiermee geeft het voorlopige bedrijfsplan OCC 2021 een realistisch beeld van de kosten.”

Maar, zo meldt het college, er is een dekking voor deze eerste meerkosten: “Door een combinatie van structurele en incidentele vrijval is financiële dekking beschikbaar binnen de budgettaire kaders van het OCC en binnen de onderhoudsvoorzieningen voor cultuurgebouwen. Deze dekking zal geen invloed hebben op andere cultuurgebouwen in de stad. Zoals met uw raad is afgesproken zal een verder aangescherpte berekening worden gemaakt zodra het Technisch Ontwerp beschikbaar komt.”

Verder kondigde wethouder Joris Wijsmuller aan dat er nog wat met de torens en parkeerplekken is geschoven, maar dat de toezichthouder op de bouw, architect Jo Coenen, en het hoofd van de afdeling Stedenbouw en Planologie nauw betrokken zijn bij de ontwikkelingen in het Spuikwartier en hebben daar mee ingestemd.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin