Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

22 augustus 2019

College Den Haag: Discussie Zwarte Piet niet over kinderruggen


Zwarte Piet

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag roept op de discussie over Zwarte Piet niet over de ruggen van kinderen uit te vechten. “Ook bij de komende intocht staat het belang van het kind centraal”, schrijft het college in antwoord op vragen van raadslid Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij.

De  verandering die bij de afgelopen Sinterklaasintocht is ingezet, gaat verder en dat betekent dat er meer variëteit aan pieten zal zijn, met een aanzienlijk deel ‘roetveeg Pieten’. Dat zijn volgens het college Pieten die zwarte vegen op hun gezicht hebben omdat ze door de schoorsteen zijn gekropen. “Naast de Pieten lopen er verschillende andere personages rond in het gevolg van Sinterklaas. De organisator sluit daarmee aan bij de eerdere verhaallijn van het landelijke Sinterklaasjournaal en de nationale Sinterklaasintocht, waardoor de verhaallijn van de intocht op Scheveningen en in Den Haag herkenbaar is voor de kinderen”, aldus het college.

Over de organisatie is contact geweest met het evenementenbureau dat de intocht organiseert. Voor de intocht krijgt de organisatie € 45.000,- subsidie van de gemeente Den Haag.

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin