Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

22 augustus 2019

64 reacties voor profiel Haagse burgemeester


oppositie-overlegt-tijdens-debat-spuiforum-commissie-31-3-2016
Er zijn 64 reacties binnengekomen op de oproep van het dagelijks bestuur van de Haagse gemeenteraad, het presidium, om mee te denken over de eigenschappen van de nieuwe burgemeester van Den Haag. Op woensdag 9 november mag iedereen reageren op de profielschets die nu wordt opgesteld. 

Op die woensdag houdt de raadscommissie Bestuur van de gemeente Den Haag haar vergadering in het Theater aan het Spui, waar ze luisteren naar wat inwoners van de Hofstad vinden van de conceptprofielschets die dan onderwerp van de vergadering is. Die schets is vanaf 4 november te vinden op www.denhaag.nl/burgemeester2017. U kunt daar ook reageren, maar daarvoor moet u zich aanmelden voor 8 november, 16 uur, door te mailen naar griffie@denhaag.nl. Afhankelijk van het aantal insprekers krijgen zij drie tot vijf minuten spreektijd.

Diezelfde middag vergadert de commissie verder over de profielschets die in een openbare raadsvergadering op donderdag 17 november in het provinciehuis met de commissaris van de Koning wordt besproken en vastgesteld. Deze profielschets is het uitgangspunt voor de selectie van kandidaten.

Vertrouwenscommissie

Zeven raadsleden zijn voorgedragen als lid van de vertrouwenscommissie: Rachid Guernaoui (voorzitter van het presidium, D66), Martijn Balster (PvdA), Peter Bos (HSP), Karen Gerbrands (PVV), Daniëlle Koster (CDA), Richard de Mos (Groep de Mos) en Martin Wörsdörfer (VVD). De vertrouwenscommissie is de sollicitatiecommissie en adviseert de raad over de twee beste kandidaten. De raad doet een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken voor de te benoemen burgemeester. Hij of zij wordt de opvolger van Jozias van Aartsen die drie weken geleden zijn vroegtijdig vertrek aankondigde. Hij stopt per 1 maart 2017.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin