Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

24 oktober 2019

Krikke: Niets bekend over activiteiten Turkse inlichtingendiensten


Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag weet niets van Turkse inlichtingendiensten die actief zouden zijn in Den Haag. Volgens haar heeft het college regelmatig contact met de Koerdische gemeenschap en heeft die de laatste tijd niet laten blijken hier bang voor te zijn.

Dat schrijft de burgemeester in antwoord op raadsvragen van D66-raadslid Hanneke van der Werf. Zij had de vragen gesteld na een bericht in de Telegraaf. Die krant meldde op 10 juli in een artikel de aanwezigheid van Turkse inlichtingendiensten in Den Haag. Daarin stond ook dat Koerden in Nederland bang zijn dat kopstukken uit de weg worden geruimd door Turkije. De krant baseert zich op een uitgelekt gesprek tussen twee Turkse spionnen in Duitsland. Die spraken over een commandocentrum van Turkse inlichtingendiensten in Den Haag.

Krikke weet daar niets vann en zij gaat ook niet over het in de gaten houden van dit soort activiteiten, schrijft ze: “De verantwoordelijkheid voor het monitoren ligt in eerste instantie bij de inlichtingendiensten. Voor
zover er strafbare feiten worden ontdekt of aangegeven kan de politie in actie komen. De gemeente Den Haag heeft in principe geen rol.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin