Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

24 oktober 2019

Krikke blij met gebiedsverbod


Burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, vindt het goed dat de minister van Veiligheid en Justitie een gebiedsverbod aan imam Fawaz Jneid heeft opgelegd. Zij had bij de minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok, aangedrongen op deze maatregel. Hij heeft gisteren een gebiedsverbod opgelegd aan de als haatimam bekend staande Fawaz Jneid.

Het is een tijdelijk gebiedsverbod van een half jaar, dat door Blok zelf is opgelegd. Het is de derde keer dat hij dit doet sinds hij afgelopen maart de bevoegdheid daartoe kreeg. Toen werd de Tijdelijke wet bestuurlijke maatregelen terrorismebestrijding van kracht. Fawaz is in 2014 al eens veroordeeld voor het sluiten van sharia-huwelijken. Hij kreeg toen een voorwaardelijke boete opgelegd. Nu predikte hij in de gebedsruimte van een winkel en dat was een doorn in het oog van het gemeentebestuur.

Burgemeester Krikke: “Er is de afgelopen weken door de gemeente Den Haag nauw samengewerkt met politie, OM en NCTV. Ik heb daarbij steeds benadrukt er alles aan te doen om de ontoelaatbare activiteiten van de stichting Qanitoen en Fawaz Jneid te stoppen.” Zij streeft ernaar het leven in de stad voor iedereen zo vrij en veilig mogelijk te maken. “Een hernieuwd podium voor Fawaz Jneid en zijn extremistische opvattingen staat haaks op dat doel. Daarom zetten we als gemeente samen met politie, OM en NCTV alles op alles om te voorkomen dat hij voet aan de grond krijgt in onze stad. Deze maatregel van de minister van VenJ past in die lijn”, aldus de burgemeester.

Vorige week stelde de gemeente al een ultimatum aan de stichting Qanitoen. De stichting biedt Fawaz Jneid een podium voor zijn activiteiten en is gevestigd in een pand aan de Cilliersstraat. “Dit pand mag alleen worden gebruikt als bedrijfsruimte. Het is de gemeente echter gebleken dat het pand hoofdzakelijk als gebedsruimte wordt gebruikt. Ook als nevenactiviteit is dergelijk gebruik niet toegestaan. Daarom is de stichting Qanitoen gesommeerd te stoppen met deze activiteiten”, schrijft de burgemeester.

De stichting moet binnen tien dagen stoppen met deze activiteiten in de Cilliersstraat. Zo niet, dan zal de gemeente direct een procedure, bijvoorbeeld een kort geding, aanspannen om er voor te zorgen dat het pand conform de afgesproken bestemming in gebruik wordt genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin