Go to ...

Alles is Politiek

Mis niets van politiek Den Haag

Laatste tweet

  • RT @nieuwspoort: 'Wintergasten' met Wim Deetman in Nieuwspoort op zondag 28 januari. Tussen 14 en 18 uur interview door Elles de Bruin, mee…

RSS Feed

24 oktober 2019

Blok: geen rol in klassenfotozaak


Demissionair minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie ziet geen rol voor zichzelf weggelegd in de zaak van de klassenfoto. Dat schrijft hij in antwoord op Kamervragen van Gidi Markuszower (PVV). Die vroeg de minister om op te treden tegen de rechter die een schadevergoeding van €500 heeft toegekend aan kinderen en/of hun ouders omdat die kinderen niet op een schoolfoto stonden vanwege een islamitisch feest.

“In de Leerplichtwet is vastgelegd dat een leerling kan worden vrijgesteld van de verplichting om op school te zijn, als deze leerling wegens vervulling van plichten voortvloeiend uit godsdienst of levensovertuiging verhinderd is de school te bezoeken. Deze mogelijkheid tot vrijstelling is voorbehouden aan alle godsdienststromingen”, schrijft Blok in zijn antwoord. Markuszower vroeg hem ‘ dit soort ongein te voorkomen door afwezigheid op scholen in verband met islamitische feestdagen niet langer toe te staan’. Maar dat vindt de minister onnodig.

Zijn partijgenoot, staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs toonde zich eerder ‘verbaasd’ over de schadevergoeding die de Maria Montessorischool uit Den Haag moet betalen voor het missen van de twee kinderen op de schoolfoto. Hij vindt dat de ouders niet naar de rechter hadden moeten gaan, maar de zaak met de school hadden moeten uitpraten. Arnoud van Doorn van de Partij voor de Eenheid in Den Haag zei eerder dat de moeder dat ook had geprobeerd, maar geen gehoor vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About admin